dimarts, 13 de desembre del 2011

Els cafès més bells del Món

A Europa a la fi del segle XIX i XX els cafès eren els llocs preferits de reunió dels intel.lectuals de la seva ciutat i es van convertir en institucions culturals amb interiors com a palaus. Molts romanen oberts avui en dia, encara que els principals visitants són ara els turistes.
Aquests cafès són ara essencialment museus on se serveix cafè i pastissos o s'han convertit en restaurants i alguns encara intenten mantenir el seu patrimoni cultural celebrant esdeveniments literaris.
París, Viena, Venècia i Budapest són les ciutats on els seus interiors són més sumptuosos, però en tota Europa i a les grans ciutats de les Américas podem trobar cafès d'una bellesa extraordinària.
Anirem comentant els considerats els Top10 més bonics del Món, començant pel primer de la llista. 

El Cafè New York de Budapest 

Tota una llegenda a Budapest que actualment funciona a l'edifici de l'Hotel Boscolo. Ja a principis del segle XX era lloc de trobada dels artites i personatges literaris de la ciutat. Va ser recentment renovat pel dissenyador Ádám Tihany que va saber mantenir l'interior ornamentat amb aquelles llànties i frescs en els sostres i barrejar-ho amb mobiliari contemporani. Funciona com a cafè i també és un dels millors restaurants de la ciutat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada