dimecres, 30 de juliol del 2014

SUD I SUD-EST D'ANGLATERRA

 
Des del Castell de Windsor i Stonehenge fins a camps suaus i acollidors pubs rurals, descobreix les atraccions de la regió.

KENT, el "JARDÍ D'ANGLATERRA"; precioses South Downs que menen cap a la costa de Sussex; l'encantador New Forest de Hampshire... L'Anglaterra rural tè tant d'interessant com l'urbana. No us la podeu perdre¡

Saviesa antiga: Universitats, catedrals i cercles de pedres

(Oxford - Avebury - Stonehenge - Winchester - Windsor - Cliveden)

Comenceu primer per Oxford visitant els col.legis universitaris i llibreries i descobrint Excel.lents restaurants. Un dels col.legis més emblemàtics és Christ Curch amb la Tom Tower,
constrüida per Wren el 1682. Tampoc us perdeu l'imponent Ashmolean Museum i les fabuloses col.leccions d'art xinès i islàmic i les pintures de Monet, Manet, Renoir i Cézane. Després feu marrada cap a una de les cases pairals més impressionants. A una hora amb cotxe, Blenheim Palace, té salons preciosament decorats i quadres de Van Dyck i Reynolds a part de jardins immensos on perdre's.  Potser preferireu anar a Waddesdon Manor que, creat en estil Chateau pel Baró Rothschild, està atapeit de col.leccions de mobles decoratius francesos del XVIII, un jardí amb passeigs panoràmics i un gavial rococó.

Des d'Oxford, dirigiu-vos cap a l'Anglaterra mística del sud-oest. A Avebury,








al sud de Swindon, un gran cercle de pedra envolta misteriosament el poble, mentre que si us dirigiu cap al sud-est a través del Pla de Salisbury arribareu al monument més famós d'Anglaterra: Stonenhenge.
Eren aquests uns centres de culte o bé tenien una finalitat paranormal? No ho sabrem mai però molta gent creu que hi ha una poderosa "vibració" a la zona,
amb les línies de la terra que porten una força mística que arriba fins a Cornwall.
 
  
O podeu dirigiu-vos cap a Winchester, capital de l'Anglaterra saxona, amb una catedral d'època medieval. De fet, la ciutat conserva intactes dues de les portes medievals. Visiteu els claustres de Winchester College, el col.legi privat més antic d'Anglaterra, establert el 1382.
 
Des de Winchester, cap al nord-oest, a Windsor. Poc després d'entrar a l'autopista M4 veureu com el Castell s'alça, majestuós, dominant la petita vila de Windsor. Ja fa més de 900 anys que el Castell pertany a la reialesa i tot i que és impressionant per fora, val la pena veure les pintures de la Col.leció Reial.
 
Acabeu el viatge a Cliveden. Passejeu pels jardins de la finca, a la vora del Tàmesi, la qual havia pertangut als Astors. Amb vistes i passeigs encisadors, admireu els arbustos en forma d'animals i esplèndides estàtues. Ara la casa funciona com a hotel, però es pot visitar uns diez a l'any.
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada