dimarts, 21 de febrer del 2012

Guilin, un bosc de pujols a la Xina

Existeix un lloc al sud-oest de la Xina, a la província de Guanxi, que encara et fa evocar els paisatges que la teva imaginació va dibuixant mentre la teva mirada va recorrent les línies dels meravellosos llibres de Pearls S. Buck. Aquest lloc existeix i es diu Guilin , és una localitat que destaca pel seu espectacular paisatge de pujols immensos i misterioses coves que ens queden per sempre en el record.


La ciutat per ella mateixa té poc interès, encara que sempre és un espectacle observar la vida diària dels seus habitants amb els seus llocs de menjar al carrer que són cuines ambulants, les motos elèctriques envaint carrers des de primera hora del matí. Però el que realment anem a visitar a Guilin està més enllà de la ciutat, on comença el bosc de muntanyes i sens dubte, la millor manera de sentir l'emoció d'aquest paisatge que ens ha regalat la naturalesa, és navegant a través del riu Li.
 
El descens del riu comença en un dels embarcadors, des d' on ja es pot apreciar el reflex dels pujols a les aigües del poc profund Li. A banda i banda del riu, milers de muntanyes donen forma a aquest meravellós paisatge de Xina, i per completar l'escenari apareixen els immensos camps dels seus arrossars amb els seus camperols treballant l'arròs ajudats de búfals que et recorda que et trobes al cor de Xina.


Mentre naveguem podem observar la pesca amb corb marí, típica d'aquesta zona de Xina. Els seus pescadors amb els capells acabats en forma de bec remant en les seves basses de bambú han donat forma a la imatge de Guilin . En aquest peculiar mètode de pesca les aus aquàtiques realitzen el treball dels pescadors.



No us podeu perdre la visita a les seves importants coves com la de la Flauta de Canya, espectacularment gran, plena d'estalactites i estalagmites, i banyada per un llac interior, i el també famós pujol Fubo, amb les seves mil imatges de Buda tallades en la mateixa pedra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada