divendres, 9 de novembre del 2012

 
 Aeroports especials del món
Us presentem una sèrie d'aeroports que criden l'atenció als seus turistes i destaquen entre els altres, ja sigui pel seu disseny o per la seva manera d'aterratge. Els aeroports especials dels que parlarem es localitzen arreu del món.


Aeroport Internacional Rei Fahd
Situat prop de la ciutat de Dammam, a l'Aràbia Saudita, es l'aeroport més gran del món, amb una àrea d'extensió de 780 km ². Anteriorment, aquest rècord el defensava l'aeroport Rei Khalid, també a Aràbia Saudita, amb 225 km ².
Des de 1999, dóna servei a uns 3.000.000 de viatgers, anualment. A més de per les seves dimensions, destaca pel luxe que posseeix la seva aerolínia.
 

Aeroport Internacional Princesa Juliana

Es localitza a l'illa San Martín, pertanyent al Mar Carib. Va ser creat el 1942, com a pista militar. Es tracta del tercer aeroport amb més càrrega del Mar Carib. Però no destaca per això, sinó per les seves especials i al mateix temps que perillosos enlairaments i aterratges. Ja que la pista de l’ Princesa Juliana se situa al costat de la platja.
Els avions passen a uns escassos 25 metres dels banyistes que van a la costa.
El Govern adverteix que és molt perillós apropar-se a la zona quan arriben i surten els avions, però l'espectacular experiència que és tenir a un avió passant a 25 metres per sobre teu supera totes les advertències. És un lloc únic.
Aeroport Internacional de Kansai

Localitzat al Japó. És especial perquè es tracta d'una mena d'illa artificial creada per resoldre la manca d'espai a la ciutat d'Osaka. Va ser dissenyat per l'arquitecte Renzo Piano i es va inaugurar el 1994. Les crítiques cap a aquesta construcció no són gaire positives, ja que atempta contra l'escalfament global, per l'alça del nivell del mar que provoca.

Aeroport de Gibraltar


Situat a l'extrem meridional de la Península Ibèrica, però pertanyent al Regne Unit. Va ser inaugurat el 1949, creat al principi com a base d'emergència per a l'Exèrcit Britànic. És conegut perquè la seva pista d'aterratge travessa la ciutat de Gibraltar, de manera que cada vegada que es fa un enlairament o aterratge, s'ha de parar el trànsit amb una barrera llevadissa.

Aeroport de Courchevel
 
És l'accés aeri per a una de les majors àrees d'esquí del món, als Alps francesos. És un dels aeroports més perillosos, amb una pista de només 535 metres de llarg. La seva curta longitud i les seves 18,5% de pendent fa que només pilots amb licència especial puguin fer ús
 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada