dimecres, 28 de novembre del 2012

Els Monestirs suspesos en l'aire de Meteora


A la vall del riu Peneu, situat a Tessàlia, Grècia, es conserven els inusuals Monestirs de Meteora, literalment suspesos en l'aire. Es van construir al segle XVI sobre la cimera de grans formacions rocoses de fins a 600 metres d'alçada.


Aquests inaccessibles paisatges plens de pics i penya-segats van ser formats per l'acció del mar. Pel que sembla un terreny perfecte per a la comunitat monàstica que va habitar en Tesalia des del segle X fins al XVI. La Unesco va decidir l'any 1988 que els monestirs de Meteora devien pertànyer al Patrimoni de la Humanitat.



Entre els pocs monestirs que estan oberts de cara al públic i alhora són accessibles sense jugar-te la vida, destaquem el Megálou Meteórou. És el que es troba a més alçada (415 metres) de les 24 construccions religioses que es van dur a terme en aquella època.
Les impressionants vistes i els secrets religiosos que recullen aquests monestirs fan que valgui la pena visitar. Encara que fins al any 1920 l'única forma d'accedir-hi era fent servir escales plegables o tirolines artesanes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada