dilluns, 10 de desembre del 2012

El pont trampolí de Paris

Si alguna cosa París és una habilitat especial per unir el clàssic amb l'avantguarda. Molts exemples trobem que ens reafirmen en aquesta idea: la Torre Eiffel o el Centre Pompidou, entre d'altres.
Atelier Zundel Cristea (AZC), l'equip guanyador del tercer lloc en la competència "Un Pont a París" va proposar una idea improbable, poc realista, però indubtablement estètica i divertida: un pont trampolí que estaria situat a prop del Pont de Bir-Hakeim.
 

La proposta són tres trampolins gegants de 30 metres de diàmetre, col·locats enmig d'anells flotants de PVC. Els vianants haurien de saltar d'un costat a l'altre, o només quedar-se en un punt al mateix temps que fan servir un pont amable amb el medi ambient. D'acord a l'equip, un pont inflable requereix construcció mínima i poc impacte ambiental.


Segons la signatura: "París els ponts i passarel·les necessàries per el flux de trànsit vehicular i vianants sobre les seves canals. La nostra intenció és convidar als seus visitants i residents a prendre un camí nou i més divertit sobre aquesta mateixa aigua , i encara que la diversió sigui un fet, per raons de salut i seguretat encara no s'ha determinat si algun dia el projecte serà executat. També és massa probable que d'un salt no es vegi París amb el mateix esplendor que des de la Torre Eiffel ... però el nou pont inflable sobre el Sena podria deixar als visitants, literalment, saltant d'alegria.
No ens estranyaria res poder veure aquest pont materialitzat algun dia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada