dimarts, 4 de desembre del 2012

El Salt de l'Àngel, a Veneçuela

Veneçuela pot presumir de tenir el salt d'aigua més gran del món, amb gairebé un quilòmetre de caiguda (979 metres). És conegut com el Salt de l'Àngel, pel pilot nord-americà Jimmy Angel que va sobrevolar la zona el 1937. No obstant això, el seu nom real és Kerepakupai Vena, que significa 'salt al lloc més profund'.


 

Pertany al Parc Natural Canaima, en l'estat Bolívar veneçolà. Va ser declarat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 1994. La seva extensió és de 30.000 km ², tan gran com molts països europeus.
Quant al turisme, és comprensible que es tracti d'un reclam turístic molt important per al país, encara que la seva inaccessibilitat l'obliga a conformar-se amb menys de les visites que podria tenir.
Un viatge a aquestes cataractes és pràcticament missió impossible. Per terra ens trobaríem amb la dificultat de l'espessa selva que envolta la zona, i per aire, tindríem als tepuyes, les grans altiplans que s'amaguen després de la boira.



Per coneix aquesta meravella de la naturalesa, caldria escollir dues vies d'accés, prendre una avioneta des de Caracas o Ciutat Bolívar, o bé optar per una excursió remuntant el riu, fins arribar al campament Canaima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada